ontmoetingsplek - Bonmaché - media
Huis van gebed - training - podium

Nieuws

KerstSamen 2017: verslag van een tafelheer

Categories: Nieuwsberichten

Kerst Samen 2017
door Roeland Munning, tafelheer KerstSamen

Mij was gevraagd om als tafelheer te dienen bij het kerst samen diner. Al vroeg hoor ik van Kees & Ellen dat het Diner volledig is volgeboekt. Dat blijkt ook al bij aanvang om vijf uur wanneer Bonfire, in de Bonifatius kerk (Het ‘oude Bibelot’) aan de Wijnstraat zich langzaam met gasten vult.

Je ziet een aantal bekenden onder meer van zorginstellingen in Dordt, maar ook veel onbekenden. Ze nemen allemaal plaats aan de ronde gedekte tafels verspreid door de kerk, jij hebt de eer om recht tegenover het podium te zitten, alwaar een mooi gospelkoor zingt. Eerst zit je met z’n vieren, je schenkt hen water in en heet ze welkom. Het menu staat op tafel en dit wordt besproken, tevens wordt er gevraagd naar wat de quiz precies inhoudt, het is de bedoeling dat we zodadelijk tussen de gangen door als tafel aan een quiz meedoen. Hierop wordt er enthiosiast gereageerd door de inmiddels zeven tafelgenoten.

We spreken over de kerstviering en wat een ieder zoal doet. Het hoofdmenu wordt dan inmiddels geserveerd en wordt met vreugde ontvangen. Een van de tafelgenoten merkt op dat het zoals in een restaurant is waar hij in tijden niet is geweest.

Er wordt zo af en toe ook hardop meegezongen met de gospel liederen. Bij de quiz probeert iedereen een antwoord op de vragen te geven, vooral de luistervragen naar muziek die voorgespeeld wordt op de piano zijn vaak lastig. Google bied soms antwoorden maar lang niet altijd, want de quiz is ook tijdgebonden.

Dan is het tijd voor het Desert, en dat is…..Ijstaart! Met een geweldige binnenkomst met sterretje die branden op de taart, je verdeeld de taart onder je tafelgenoten, ja een echte traktatie, hoor je iemand zeggen.

Het gospelkoor sluit af met een daverende finale, en dan is er nog tijd om wat na te praten onder genot van koffie of thee. Een tafelgenoot vertrekt dan al want er is ook een nachtmis deze avond.

We hebben het dan aan tafel ook over eenzaamheid, en dat is toch wel lastig, want wat is eenzaamheid? Je kunt je in een groep heel erg eenzaam voelen, of zelfs binnen een huwelijk.

We concluderen dat we deze avond onder de sterrenhemel van de kerstnacht toch samen zijn en dat ook zo voelen.

Bij de uitgang wacht ons een verassing met een tas met allerlei zuivel lekkernijen. We wensen elkaar een goed kerstfeest en gaan op thuis aan.

Een geweldige avond!