Althans, in mijn leven. Ik loop gewoon over van dankbaarheid de laatste tijd. Dat is niet altijd zo geweest. Graag vertel ik je in een notendop hoe ik op dit punt gekomen ben.

In 2014 was ik best tevreden met de baan die God had gegeven na een jaar solliciteren. Tot ik Hem op een zekere nacht hoorde zeggen dat Hij iets anders voor me had. Wat precies wist ik niet, maar ik kreeg de overweldigende overtuiging dat ik nog de volgende dag mijn baan op zou gaan zeggen. Om een lang verhaal kort te maken: het liep anders. We profeteren ten dele. Het duurde vier jaar. Vier jaar waarin mijn parttime baan een uitdaging werd en zelfs een last (wat overigens niets te maken had met de betreffende werkgever). Vier jaar waarin ik, door genade, vasthield aan de belofte die ik wist dat God me had gegeven, om keer op keer te ontdekken dat Hij die niet vervulde op de manier die ik verwachtte of wenste, maar op de manier die het meest karaktervormend was. Vier jaar die ik heb ervaren als de winter. Maar God is trouw! Het is nu bijna een jaar geleden dat Hij op één dag voorzag in financiën waardoor ik mijn werk kon maken van mijn grootste passie: aanbidding & gebed. Hij heeft me het verlangen van mijn hart gegeven, door David zo mooi verwoord in Psalm 27:4:

Ik vraag aan de HEER één ding,
het enige wat ik verlang:
wonen in het huis van HEER
alle dagen van mijn leven,
om de liefde van de HEER te aanschouwen,
Hem te ontmoeten in zijn tempel.

En dat samen met een geweldige, groeiende gemeenschap van mensen voor wie dit ook op nr. 1 staat: de Bonfire Family. Samen ontmoeten we Hem, bidden en zíen we dat zijn Koninkrijk komt. Hoe geweldig is dat!

Ik weet niet in welk seizoen jij op dit moment zit, maar ik hoop dat mijn verhaal je bemoedigt. Na winter komt lente komt zomer. De natuur liegt er niet om. En het mooie is dat Hij ons in elk seizoen wil verwarmen door zijn aanwezigheid. Van harte welkom om dat samen met ons te ervaren in het Huis van gebed in Bonfire!
(Klik hier voor de gebedstijden!)

[Phillian is coördinator van Bonfire Huis van gebed en deelt hier haar gedachtenspinsels, ervaringen en levenslessen.]